Home › Studenţi › Servicii educaţionale

Servicii educaţionale

Departamentul Limbi Moderne

oferă posibilitatea obținerii Certificatului de Competență Lingvistică la finalizarea studiilor. De asemenea, studenții au posibilitatea sa opteze pentru învățarea uneia dintre limbile engleză, franceză sau italiană.

Editura "Andrei Șaguna"

înființata încă din anul 1993, ajunsă în prezent la performanța de a fi publicat peste 700 de volume științifice, monografii, tratate, cursuri. Între publicații se numără periodicul de informare internă al Universității - "Ecouri" și Analele Universității "Andrei Șaguna", revistă științifică recunoscută în țară și străinătate. Editura, acreditată de CNCSIS, are în palmares lucrări subvenționate de Ministerul Culturii și Ministerul Cercetării și are un plan redacțional bogat și foarte diversificat, fiind în măsura să asigure servicii complete de tehnoredactare computerizată, tipărire și desfacere de carte.

Biblioteca Universității "Andrei Șaguna"

situată la demisolul clădirii sediului central, având peste 30000 de volume, colecții de reviste științifice, publicații de presă, enciclopedii etc., este dotată cu săli de lectură cu acces informatizat.

Librăria

oferă la prețuri mult reduse față de piață, cursuri universitare, majoritatea semnate de cadrele didactice ale universității. În acest fel studenții beneficiază de bibliografia minimă pentru fiecare curs din programa de învățământ.

Centrul de informatică și comunicații

este acreditat pentru organizarea cursurilor ECDL, recunoscute internațional, având facilitați însemnate în ceea ce privește costul pentru studenții șagunisti și echivalând examenul la disciplinele de informatică. Centrul este acreditat și pentru testarea cursanților în vederea obținerii permisului European de Conducere a Computerului.

Centrul de informare european

coordonat de cadrele didactice și studenți de la specializările de Relații internaționale și studii europene și Științe politice, derulează programe de interes național și european, având o bază de date completă privind legislația economică și politica europeană.

Asociația Sportivă Universitară "Andrei Șaguna"

oferă studenților posibilitatea de a continua practicarea sporturilor preferate și de a participa la competiții sportive universitare naționale și internaționale.

Clubul Absolvenților

organizat de absolvenții șagunisti oferă cadrul desfășurării unor activități științifice și umanitare, dar și al menținerii relațiilor apropiate între absolvenți și studenți în vederea promovării tradițiilor universitare.

Căminul-hotel "Șaguna"

se află în stațiunea Mamaia și dispune de camere de doua și trei persoane, cu dotările corespunzătoare și o curățenie exemplară. Transportul între cămin și Universitate este facil, cu o singura linie de transport în comun, având stații în fața celor doua instituții.

Fast-food-ul "Club Șaguna"

aflat în incinta Universității, la demisol, oferă studenților, la prețuri mici, posibilitatea de a servi micul dejun sau prânzul, cafea, dulciuri, băuturi răcoritoare.

Pentru orice informații studenții se pot adresa secretariatului universității.