Home › Cercetare › Conferinţa „Suicidul - problemă majoră de sănătate publică”, Ediţia II

Conferinţa „Suicidul - problemă majoră de sănătate publică”, Ediţia II

 Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa, organizează în zilele de 21-22 aprilie 2016 a doua ediţie a Conferinţei "SUICIDUL-PROBLEMĂ MAJORĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ”.

Sub coordonarea ştiinţifică a Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, Rector de Onoare al Universităţii „Andrei Şaguna”, Prof.Dr. Angela Botez, coordonatorul secţiei de Filozofie, Teologie, Psihologie şi Jurnalism a AOŞR, Prof.Dr. Nicolae Mitrofan, Preşedintele de Onoare al Institutului de Psihologie Juridică şi Prof.Dr. Aurel Papari, Preşedintele Univ. „Andrei Şaguna”, Conferinţa va aborda multidisciplinar fenomenul suicidar, beneficiind de participarea unor ilustre personalităţi: medici, psihologi, sociologi, jurişti, teologi, jurnalişti, pedagogi.

Pe parcursul celor două zile vor fi analizate cauzele comportamentului suicidar, consecinţele asupra familiei şi societăţii, influenţa condiţiilor socio-economice şi a dezorientării spirituale, aspecte privind prevenţia, implicarea şcolii şi a mass-media, rolul comunităţii şi al organismelor specializate.

Lucrările în plen vor fi urmate de trei workshop-uri, „Rolul şcolii în profilaxia suicidului” , „Fenomenul sinuciderii – problematică şi prevenţie” şi „Strategii de prevenţie a suicidului”, în cadrul cărora vor fi abordate conduite specifice de profilaxie şi combatere, în vederea elaborării unor strategii locale şi naţionale.

Mai multe detalii gasiti in programul Conferintei de mai jos. Informatii suplimentare la numarul de telefon 0723 624 799 sau la adresa de e-mail: contact@andreisaguna.ro 

Manifestarea științifică este creditată de Colegiul Psihologilor din România.  Conferința și Workshop-urile sunt creditate separat.

Taxa de participare la conferință este de 150 lei. Pentru participarea la pachetul de 3 workshop-uri satelit se plătește o taxă de 150 de lei.

Taxele pot fi achitate prin virament bancar, în contul Universității ”Andrei Șaguna” deschis la OTP Bank Constanța, RO66OTPV120000055079RO01, CIF 15333348, la caseria Universității, sau în momentul înregistrării, la secretariatul manifestării.

Taxele includ participarea, coffe-break-uri și diploma cu credite. (conferința și pachetul de workshop-uri sunt activități de sine stătătoare și sunt creditate separat).

Înscrierile la workshop-uri se fac până la data de 20 aprilie a.c., la adresa de e-mail contact@andreisaguna.ro. Având în vedere că pentru fiecare workshop numărul de participanți este limitat la 40, confirmarea participării se va face în ordinea înscrierilor.